Gode hotell- og campingtall; rekruttering, bransjeforum og lavmoms

Politiske saker     •     www.nhoreiseliv.no     •   Arbinn.no

– Innslippstopp ved midnatt må bort

– Tilbakemeldingene fra en samlet utelivsbransje er at innslippstopp skaper mer kø og folkeansamlinger enn ellers, og at kravet virker dermed helt mot sin hensikt. Denne restriksjonen bør fjernes umiddelbart selv om trinn 4 ikke innføres, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold.


Les mer her

 

Gode august-tall for storbyhotellene

Storbyhotellene har solgt langt flere rom i sommer enn det de gjorde i fjor. Hotellbelegget i august var på 57 prosent for 13 utvalgte storbyer samlet. Det er en økning fra 38 prosent i august 2020. De fleste hoteller har imidlertid langt færre solgte rom enn det de vanligvis pleier å ha i august.

− At så mange byer har hatt vekst fra juli til august i år er svært gledelig. Reiselivsbedriftene lykkes med å «strekke ut» sommersesongen, og flere har fått en pangstart på kurs- og konferansemarkedet. Mange er imidlertid urolige for høsten. Større konferanser og internasjonale kongresser lar vente på seg på grunn av 1-meters-regelen, og det kommer svært få utenlandske turister hit, fortsetter Krohn Devold.  


Les mer her
Les sak i Dagens Næringsliv: – Gjestene kommer hvis de får lov

 

Rekruttering til reiselivet er vår viktigste oppgave fremover

Nå må vi som jobber i bransjen jobbe hardt for å skape troen på en ny og tryggere fremtid for arbeidsplassene hos oss, skriver Mona J. Saab.


Les mer her

 

NHO ber regjeringen videreføre lavmomsen på 6 prosent ut året

NHO har sendt et brev til Finansdepartementet om behovet for videreføring av kompenserende tiltak i pandemiens siste fase. Videreføring av lavmomsen er blant tiltakene NHO mener regjeringen bør forlenge ut året.


Les mer her

 

Blikket rettet mot restart på utelivsmøte

Rammebetingelser, rekruttering og politikernes forslag til restart-tiltak var blant temaene som ble diskutert på NHO Reiseliv og NHO Viken Oslos møte med uteliv- og serveringsnæringen.


Les mer her

Bransjeforum for destinasjonsselskaper

NHO Reiseliv inviterer til bransjeforum for destinasjonsselskaper 10. september. Møtet skjer både digitalt og fysisk i Oslo.  Meld deg på her.


Les mer her

Oppdaterte reiseråd per 30. august

Alle reisende fra grønne land kan reise fritt inn til Norge uten karantene. Reisende som bruker EUs koronasertifikat kan også reise fritt inn til landet uten karantene. Likevel er det mange som fortsatt ikke kan reise inn til Norge.Her finner du oppdaterte reiseråd for turister, ansatte og gjester.


Les mer her

SSB: Ny rekord i campingovernattinger i juli

Norske gjester resulterte i rekord i antall overnattinger og campingovernattinger i juli.


Les mer her

Kurs til personell til restaurant- og utelivsbransjen

Beverage Academy utformet kurspakken "Kom Ut´21", som er hovedsakelig nettbasert, men består også av én fysisk samling. Her vil temaene være bla. servitørtrening med kvalifisert sommelierlærer, bartendertrening med kvalifisert bartenderlærer lønnsomhetsvurderinger og smittevern. 
Innovasjon Norge kan støtte inntil 80 prosent av deltakeravgiften gjennom omstillingsmidlene, forutsatt at søkerbedriften oppfyller kriteriene for støtte. 


Les mer her

Techpoint Travel 2021

Jobber du med digitale løsninger i reiselivsbransjen? 22. - 23. september samles reiseliv og tech til digital inspirasjon, innsikt og gode samtaler med bransjekolleger på Techpoint Travel.

Read More