Dette er NHO Reiselivs prioriterte saker nå

Politiske saker     •     www.nhoreiseliv.no     •   Arbinn.no

– Viktig å støtte reiselivet i overgangen til mer normale tider

NHO Reiselivs ferske medlemsundersøkelse viser at reiselivet preges av en treg gjenåpning, fraværet av utenlandske gjester og strenge smitteverntiltak. Deler av næringen og enkeltregioner påvirkes fortsatt svært negativt av korona.

Det er viktig at krise- og kompensasjonstiltakene ikke avvikles for tidlig, slik at reiselivet får tilstrekkelig støtte frem til de kan drive mer normalt. Kompensasjonsordningen må gjelde like lenge som nedstengingstiltakene, lavmomsen på seks prosent må gjelde minst ut året, og forsinkelsesrenten på utsatte skatter og avgifter må reduseres til minst seks prosent.


Les mer her

 

Dette er NHO Reiselivs prioriterte saker nå

Her kan du lese om hva NHO Reiseliv jobber med gjennom høsten i forbindelse med siste gjenåpningsfase og nytt statsbudsjett og eventuell ny regjeringsdannelse.


Les mer her

 

Slik bidrar reiselivet til å løse de store samfunnsutfordringene

Vi står ovenfor en rekke, store samfunnsutfordringer - klimaendringer, utenforskap, behov for flere arbeidsplasser, EØS-debatten, by- og stedsutvikling og folkehelse - som vil prege den politiske agendaen i neste stortingsperiode. Reiselivet over hele landet kan være en del av løsningen på disse utfordringene.


Les en av mange lokalaviskronikker om hvordan reiselivet kan bidra til å løse de store samfunnsutfordringene

 

Truer hotellmangfoldet

Debatten om formuesskatt handler også om lokaleide bedrifter. I dag straffes norske reiselivsbedrifter med sterkest lokal tilknytning, og resultatet kan bli at noen av de mest unike reiselivsbedriftene våre går tapt, skriver Krohn Devold og NHOs regiondirektører i Arktis og Nordland. 

Les mer her

– Vi må bli enda mer digitale

Digital innovasjon skjer raskt, og den skjer på tvers av bransjer. Derfor er næringslivskonferansen Techpoint og Techpoint Travel en av årets viktigste konferanser for norske reiselivsbedrifter.


Les mer her

Årets viktigste møteplass for horecabransjen

NHO Reiseliv Innlandet og Utstillingsplassen Messer AS ønsker hjertelig velkommen til Østlandske Storhusholdning den 6-7 oktober 2021.


Les mer her

Utelivsbransjen sliter etter gjenåpningen: – Det er et skrikende behov for nye ansatte

For studenten Ingrid Austjore Valseth (22) betyr den høye etterspørselen etter arbeidskraft at hun får tilbake ekstrainntekten. Bransjen selv frykter at høye lønnskrav vil føre til konkurser.

Les mer her

13/9 Hvordan få mest ut av medlemskapet?

Hvordan får du mest ut av medlemskapet i NHO Reiseliv? Vi inviterer alle nye medlemmer til digitalt velkomstmøte.


Les mer her

21/9 Bransjeforum Overnatting

En drøy uke etter Stortingsvalget arrangerer vi bransjeforum for overnatting  med næringspolitiske saker, guide for hybridmøter og mye mer. Vel møtt!


Les mer og meld deg på her