Politiske saker     •     www.nhoreiseliv.no     •   Arbinn.no

Straffer de som er hardest og lengst rammet

– Reiselivet er fornøyde med at regjeringen vil beholde kompensasjonsordningen til 1. november og lavmomsen til 1. oktober. Vi er også fornøyde med at det bevilges en ekstra milliard til den kommunale kompensasjonsordningen, og at omstillingsordningen nå åpnes for serveringsbedrifter, sier Kristin Krohn Devold.

Reiselivsdirektøren er imidlertid sterkt kritisk til at regjeringens modell for avkortning av støtte til store arbeidsgivere. 

Tapte varelagre og moms

NHO Reiseliv er svært fornøyde med at regjeringen foreslår, i tråd med våre innspill og Stortingets anmodningsvedtak, å kompensere 100 prosent av tapte varelager hvis virksomheten ble pålagt skjenkestopp eller å stenge, for perioden november 2020 til april 2021. Reiselivsdirektøren er glad for at NHO Reiseliv er blitt lyttet til på dette punktet, men sier at regjeringen i tillegg burde redusert serveringsmomsen.


Les mer om hva som er i RNB her

 

Nektes kokk: - Grisetaklet

Vi opplever stor og stadig økende pågang fra medlemsbedrifter som varsler om at den kompetansen de trenger å hente fra utlandet, nærmest får avslag på autopilot. – Spesialister innen reiselivet skal etter gjeldende regelverk få unntak fra innreiserestriksjonene. Det kan være alt fra kokker med spesialkompetanse til guider til for eksempel rafting, sier administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.


Les mer her

 
 

Koronasertifikat gir håp om raskere gjenåpning

Regjeringen ga i dag en oppdatering om framdriften i arbeidet med å lage et koronasertifikat. Planen er at et koronasertifikat skal være ferdig i begynnelsen av juni, og at passet skal kunne brukes for å ha større arrangementer, deltakelse på festivaler, cruise og pakkereiser.


Les mer her

 

Frykter gjenåpning blir kroken på døra

I hotell- og restaurantbransjen er det 44 prosent færre konkurser pr. første tertial. Nå frykter NHO Reiseliv at gjenåpningen i seg selv bidrar til konkurser.   +


Les mer her

Ny nasjonal reiselivsstrategi lansert

Denne uken overrakte Innovasjon Norge en rykende fersk nasjonal reiselivsstrategi til næringsminister Iselin Nybø. − Mye positivt, men strategien mangler foreløpig forpliktelser fra staten, sier NHO Reiseliv-direktøren.


Les mer her

Serveringsbransjen lider: NHO jobber for politiske tiltak som kan hjelpe

- 2 av 3 av bedriftene i utelivsbransjen sier det er reell mulighet for at de går konkurs. Det er veldig viktig å få ned smitten, men vi kan ikke miste disse bedriftene på veien. Vi kan gjøre en gjenåpning på en smittevernfaglig forsvarlig måte, sier administrerende direktør i NHO, Ole Erik Almlid.


Les mer her

NHO Reiseliv Mobility bransjeforum 12/5

Vel møtt til digitalt møte i NHO Reiseliv Mobility bransjeforum 12. mai, 2021 kl 13.00-14.30. 


Les mer her