Koronasertifikat gir håp om raskere gjenåpning
 

Vi trenger dine innspill:

* Vi søker servering- eller utelivsbedrifter som har konkrete forslag de kunne søkt om i Innovasjon Norges omstillingspott, hvis det var åpent for denne typen bedrifter. Send oss en e-post der du kort forteller om dette.

** Vi søker reiseliv- eller serveringsbedrifter som gjennom NAV har hentet inn norske ansatte for å dekke driftsbehov i koronakrisen. Send oss en e-post der du kort forteller om dette.
 

Mange arbeidsplasser settes i fare i Oslo

– Oslo er dødt med dagens situasjon, og det er nå ingen grunn til oppholde seg i byen. Slik har det vært i et halvt år. Å kun tillate takeaway-servering er et for strengt tiltak som ikke står i forhold til dagens smittesituasjon. Kompensasjonsordningen treffer ikke alle bedrifter, og de som mottar støtte får kun dekket rundt 10 til 15 prosent av utgifter. Det eneste som kan redde bedrifter og arbeidsplasser er en gjenåpning, sier Kristin Krohn Devold.


Les mer her
Les mer på
TV2, Dagbladet, Adressa, Nettavisen og Bergens Tidende

 

Koronasertifikat gir håp om raskere gjenåpning

Regjeringen ga i dag en oppdatering om framdriften i arbeidet med å lage et koronasertifikat. Planen er at et koronasertifikat skal være ferdig i begynnelsen av juni, og at passet skal kunne brukes for å ha større arrangementer, deltakelse på festivaler, cruise og pakkereiser.


Les mer her

 

Bransjeforum for restaurant og uteliv

Vel møtt til bransjeforum for restaurant og uteliv 11. mai, kl. 1300. Næringspolitisk gjennomgang og situasjonen i serveringsnæringen sett fra ulike deler av landet. 


Les mer her

 

Mangler du ansatte i gjenåpningen?

Trenger din arbeidskraft frem mot sommersesongen? NAV kan være en viktig støttespiller i dette arbeidet, men trenger da kjennskap til behovene og tilbudene den enkelte bedrift har.

TA KONTAKT MED DITT LOKALE NAV-KONTOR FOR NÆRMERE SAMTALE

SJEKK UT ARBEIDSPLASSEN.NO FOR Å FINNE KANDIDATER

SØK TILSKUDD TIL SOMMERJOBB (NYTT TILBUD)

 

Regjeringen foreslår å droppe arbeidsgiverperiode II

Dersom dette blir vedtatt av Stortinget betyr det at arbeidsgiver kan fortsette å permittere uten ny lønnsplikt etter 30 uker. - Dette var veldig gode nyheter fra regjeringen til de bedriftene som fortsatt er hardt rammet av korona-krisen. Vi håper dette får flertall i Stortinget, sier arbeidslivsdirektør i NHO Nina Melsom.


Les mer her

 

Ber Bergen prioritere uteserveringen

Bystyret i Bergen ønsker rask behandling av søknader om utvidet area til uteservering. NHO Reiseliv oppfordrer nå Bergen kommune om å prioritere dette.


Les mer her

EU vil åpne grensene for turister fra juni - NHO krever at Norge legger seg på samme linje

– Nå kan de som er fullvaksinerte få reise fritt i EU. Det må selvfølgelig også norske myndigheter følge opp, slik at alle våre utenlandske gjester som er vaksinert kan få komme til Norge umiddelbart, sier Krohn Devold.

Les mer på TV2.no

 

Permittering - maler, veileder og hjelp for arbeidsgivere

Visste du at Arbinn har nyttig informasjon og svar på ofte stilte spørsmål om permittering, ferieloven og utenlandsk arbeidskraft? Ta en tur innom linkene under! 

Å hjelpe Oslos reiseliv nå er en god investering

Reiselivet er kommunens beste venn i form av at ordførere som har satset på reiseliv får flere arbeidsplasser og økte inntekter til kommunekassen, også i Oslo. Derfor er det viktig at Oslo kommune er proaktive i forhold til reiselivet i gjenåpningsfasen etter korona.


Les mer her

NHO Reiseliv Mobility bransjeforum 12/5

Vel møtt til digital møte i NHO Reiseliv Mobility bransjeforum. Innlegg av NHO Reiseliv, NHO Luftfart og Trygve Simonsen, Hertz og leder av NHO Reiseliv Mobility. 


Les mer og meld deg på her

SSB: Krevende måned for hotellene

– Det er den delen av reiselivet som er mest avhengige av utenlandske gjester, i tillegg til uteliv og konferansemarkedet, som vil føle de negative effektene av korona lengst. Derfor mener NHO Reiseliv at kompensasjonsordningen bør forlenges så lenge det finnes smitteverntiltak og minst til 1. oktober 2021, sier Ole Michael Bjørndal. 


Les mer her