Forventer uteservering neste helg

Politiske saker     •     www.nhoreiseliv.no     •   Arbinn.no

Reiselivsbedrifter får avslag på søknad om innreise av kritisk personell

Regjeringen har økt muligheten for innreise av personell med spesialkompetanse. Dette skulle gjelde uavhengig av bransje, og inkludere personell som er strengt nødvendig for å unngå driftsstans de neste fire månedene. Dessverre opplever flere i reiselivet å få avslag på sine søknader.


Les mer her

 

Forventer uteservering neste helg

Byrådet i Oslo har presentert en gjenåpningsplan for Oslo i fem trinn. NHO Reiseliv har en klar forventning om at minst uteserveringen kan åpnes den første helgen i mai, gitt at smittetrenden fortsetter å synke.


Les mer her

 

Digital Snowball spådde i glasskula

Snowballkonferansen 2021 tok for seg hva bedrifter, destinasjonsselskaper og de offentlige aktørene må gjøre for å få en bærekraftig vekst etter pandemien.

Les mer her
 

Kommunen må hjelpe byens reiseliv

NHO Reiselivs mantra de siste årene har vært at «reiselivet er kommunens beste venn». De ordførerne som satser på reiseliv, vil få flere arbeidsplasser og økte inntekter til kommunekassen. Reiselivet i Bodø har levert på det løftet. Nå må kommunen stille opp for reiselivet i gjenåpningsfasen etter korona.


Les mer her

Rekruttering mot gjenåpning i Innlandet: Webinar 3. mai

Gjenåpningen av reiselivet står for dør. Da trengs dyktige ansatte. I dette medlemswebinaret får du tips til hvordan bedrifter i Innlandet kan bruke NAVs lokale kompetanse og databaser i rekrutteringsarbeidet.


Les mer her

(+) Byrådet gjør det unødvendig komplisert

Det er ikke fordi bedriftseierne er redde for å bli avslørt at det er problematisk å krysse av boksene i kompensasjonssøknaden. Det er fordi det kan være vanskelig å vite hva man egentlig svarer på.


Les kronikken her

Slik kan Lillehammer-politikerne hjelpe reiselivet i gjenåpningsfasen

Selv om samfunnet gjenåpnes, vil reiselivsnæringen merke etterdønningene av koronakrisen i lang, lang tid. Nå må kommunen stille opp for reiselivet i gjenåpningsfasen. Ressursene og hjelpen som dere gir nå, vil betale seg i lengden.

Les mer her

Techpoint Travel: 22 & 23 september 2021

Den nasjonale reiselivskonferansen Norwegian Digital Travel Conference blir Techpoint Travel. Konferansen går av stabelen 22. - 23. september, og setter fokus på hvordan nærings- og reiselivet skal komme seg ut av krisen og inn i en digital, global og grønnere fremtid.


Les mer og meld deg på via her

Varsler Norge om «revansje-turisme»

– Jeg tror på en ketsjup-effekt når reise blir lovlig. Det vil trolig være utenlandske gjester fra EU og USA på høsten. Vaksinepass vil være tilgjengelig da for mesteparten av EU og USA, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold, til Børsen.


Les mer her